CE-godkännande klart för Duearitys tinnitusprodukt Tinearity G1

2023-01-20 14:19

CE-godkännande har idag meddelats av Duearitys certifieringsorgan. Tinearity G1 kan därmed inom kort lanseras och levereras till kunder i EU och EES-länder. Beslutet är ett avgörande steg framåt för Duearity.

Duearitys certifieringsorgan Intertek har idag meddelat Duearity AB att Tinearity G1 kommer att erhålla CE-godkännande. Beslutet innebär att Duearity kan lansera, sälja och leverera den patenterade Tinearity G1 till kunder i EU- och EES-länder samt att Duearity kan påbörja leveransen av de redan förköpta Tinearity G1.

- I och med att Duearitys tinnitusprodukt, Tinearity G1, nu kommer att erhålla CE-certifikat har bolaget nått en mycket viktig milstolpe. Vi kan nu fokusera på marknadsföring och försäljning och inte minst leverera till dem som köpt Tinearity G1 i vår pre-salekampanj, säger Fredrik Westman, VD Duearity.

Duearity kommer från och med nu att lägga mycket fokus på marknadsföring och försäljning av Tinearity G1. Vidare kommer bolaget att fortsätta förberedelserna för en lansering i USA.

Duearity grundades för två och ett halvt år sedan och har på mycket kort tid utvecklat och CE-märkt en unik medicinteknisk produkt klass lla för dem som lider eller besväras av tinnitus.