Duearity har ingått återförsäljaravtal med AB Transistor Sweden

2022-11-29 11:35

Duearity och Transistor har ingått ett återförsäljaravtal för Sverige och Norge. Transistor har lång erfarenhet av att sälja produkter inom hörselområdet i de två länderna. Avtalet mellan bolagen innebär att Transistor kan sälja Tinearity G1 till såväl privatkunder som till regioner i Sverige och Norge. Avtalet innebär att både AB Transistor och Duerity AB kan sälja Tinearity G1 i länderna.

Transistor har en kunddatabas bestående av tusentals personer som är intresserade av produkter inom hörselområdet. Bolaget har rätt att, jämte Duearity, att marknadsföra och sälja Tinearity G1 i Sverige och Norge till kunder, både privatkunder och till regioner. Transistor startar försäljningen så fort Duearity erhåller CE-certifikatet för Tinearity G1. Besked om CE-certifikatet förväntas komma i december 2022.

- Bolagen har fört samtal under en längre tid och vi fick tidigt stort förtroende för Transistor. Vi bedömer att Transistor har mycket god erfarenhet och stora kunskaper om hörselområdet och har förmågan att bedriva en framgångsrik marknadsföring och försäljning, säger Fredrik Westman, VD Duearity AB.

Transistor är ett svenskt företag med rötter i 1950-talets evolution inom transistorteknologin som möjliggjorde nya banbrytande lösningar för människor med nedsatt hörsel. Sedan dess har företaget verkat inom hörselområdet med bland annat hörapparater, hörslingor, mikrofonsystem och varseblivningssystem. Transistor levererar hjälpmedel till såväl hörselvård och offentliga aktörer som till privatpersoner. AB Transistor är leverantör till hörselvård, specialskolor och andra typer av specialistverksamheter i Sverige, Norge och ytterligare länder.