Erfarna entreprenörer med stort nätverk driver Duearity Americas Inc

2023-06-19 09:30

David Johansson och Katarina Tornqvist kommer att leda lanseringen av tinnitusprodukten Tinearity G1 i USA. VD för det amerikanska bolaget är David Johansson. David och Katarina har lång erfarenhet av företagande och entreprenörskap och har en bakgrund i såväl mindre som stora globala företag. Genom att Duearity lyckats rekrytera två svensk-amerikaner har bolaget mycket goda förutsättningar att överbrygga de affärskulturella skillnaderna som annars utgjort en risk när ett svenskt bolag startar verksamhet i USA.

David Johansson har 25 års erfarenhet av att starta och leda affärsverksamheter i olika länder. Han har bland annat mycket goda kunskaper i affärsutveckling, försäljning och ledarskap. Han har tidigare haft ledande chefspositioner inom SKF, Pfaudler och Skanska. David har en master från Chalmers i Göteborg och Politecnico di Milano samt en MBA från SDA Bocconi di Milano. David har utsetts till VD i Duearity Americas Inc.

- Ungefär 10 procent av alla amerikaner lider av tinnitus, de flesta i sin ensamhet. Det är vår amibition att kunna hjälpa majoriteten av dem med vår Tinearity G1. Vi har ett starkt team globalt och jag är hedrad att få leda Duearitys verksamhet i USA, säger David Johansson, President Duearity Americas Inc.

Katarina Tornqvist har mer än 20 års erfarenhet av entreprenörskap och projektledning i såväl Europa som USA. Katarina har en master i Kemiteknik från Kungliga Tekniska Högskolan och en masters i finans från Handelshögskolan i Stockholm.

- Duearity är ett spännande bolag med stor potential. Intresset för Duearity är stort och jag ser framemot att etablera bolaget i USA, säger Katarina Tornqvist, Executive VP Operations Duearity Americas Inc.

- Vi har oerhört tacksamma för att David och Katarina valt att ansluta sig till Duearity och driva vårt dotterbolag i USA. De två är mycket entreprenöriella och har gedigen erfarenhet av att etablera svenskägda verksamheter i USA. David och Katarina har de rätta kontaktytorna som krävs för en lyckosam start, de är mycket drivande och vi kan redan se positiva resultat av deras arbete i form av många leads, inte minst i form av kliniker. I väntan på 510(k)-godkännande och skarp lansering, vilket beräknas komma inom kort, så fortsätter de två arbetet med att förbereda lanseringen mot kliniker och distributörer i USA, säger Fredrik Westman, VD Duearity AB.

Se intervjun med David Johansson och Katarina Törnqvist här: https://www.youtube.com/watch?v=_dvR8tMA3GY

Se Davids Johanssons och Katarina Tornqvists profiler på Linkedin här:
https://www.linkedin.com/in/david-johansson-282a8387/
https://www.linkedin.com/in/katarinastetz/