Svenskt försäkringsbolag har godkänt Tinearity G1 som hjälpmedel vid behandling

2023-04-06 08:29

Ett stort svenskt försäkringsbolag har godkänt Tinearity G1 som hjälpmedel vid behandling av tinnitus. Detta efter att en öron-näsa-halsklinik förskrivit Tinearity G1 till en patient som besväras av tinnitus. Patienten har en försäkring via sin arbetsgivare.

Efter att en läkare vid en öron-näsa-halsklinik förskrivit Tinearity G1 till en patient har ett stort försäkringsbolag beslutat att betala produkten.

- Det var ett glädjande besked att patienten kommer att erhålla en Tinearity G1 via sin sjukförsäkring. Vår förhoppning är att detta leder till att fler personer som lider eller besväras av tinnitus kan få en Tinearity G1 via sin försäkring då försäkringsbolagen har liknande regelverk.

Beskedet att det finns möjlighet att erhålla en Tinearity G1 via sin sjukförsäkring visar att produkten har hög trovärdighet. För dem som inte har sjukförsäkring finns det möjlighet att erhålla en Tinearity G1 kostnadsfritt via sin arbetsgivare. Därutöver har bolaget som mål att Tinearity G1 ska subventioneras av regionerna i Sverige.